HIJALURONSKA KISELINA

Hijaluronska kiselina je polisaharid visoke molekularne težine koji se prirodno nalazi u ljudskom telu, uglavnom u koži, vezivnom tkivu i očima. Njegova glavna funkcija je zadržavanje vode, tako da tkiva mogu ostati dobro podmazana i hidratizirana. Što se toga tiče, često se koristi za lečenje simptoma suvog oka.

Takođe ima viskoelastična svojstva koja joj pomažu da stabilizuje suzni film i smanji simptome suvog oka, posebno ako su oči suve nakon buđenja ili kada gledate TV ili u računar.

Hijaluronska kiselina takođe pomaže u proliferaciji epitelnih ćelija i zarastanju epitela oka.

OCUhyl C sadrži optimalnu koncentraciju hijaluronske kiseline, tako da pruža dugotrajan osećaj udobnosti u očima, ali ne izaziva „zamućen vid“ pa se može primeniti u bilo koje vreme tokom dana.

NEVEN

Neven, takođe poznat kao žutelj je biljka iz porodice Asteraceae, poreklom iz mediteranskog regiona Evrope. Biljka se vekovima koristi, kako lokalno tako i interno, zbog svojih antibakterijskih, antifungalnih i antiinflamatornih svojstava. Tradicionalno, neven se koristi za lečenje suve kože i zarastanja rana.

Neven ima visok sadržaj flavonoida – hemijskih jedinjenja koja imaju antiinflamatorna svojstva, ali sadrži i pro vitamin A, koji štiti površinu oka (rožnjaču), i dokazano je efikasan u lečenju sindroma suvog oka. 1

Ekstrakt nevena u OCUhylC ima zaštitni, antiinflamatorni i regenerativni efekat na epitel oka.