1. Koliko puta dnevno mogu da koristim proizvod?

Preporuka je da koristite OCUhyl C veštačke suze 1-3 puta dnevno po 1 kap. Ali ako često osećate nelagodnost u očima, OCUhyl C se takođe može koristiti češće.

2. Koliko dugo mogu da koristim OCUhyl C nakon otvaranja?

OCUhyl C može se koristiti do 3 meseca nakon otvaranja. Preporučujemo da na kutiji napišete datum prvog otvaranja proizvoda na predviđenom mestu.

3. Zašto je ovaj proizvod bolji od „uobičajenih“ veštačkih suza?

OCUhyl C sadrži hijaluronsku kiselinu ili natrijum hijaluronat, koji ima veoma jaku sposobnost zadržavanja vode. Može da veže vodu do 1000 puta veće težine. Dakle, sprečava isparavanje suza sa površine oka. Takođe pomaže u promovisanju obnavljanja epitela oka. Pored hijaluronske kiseline, sadrži prirodni ekstrakt nevena koji ima zaštitno, protivupalno i regenerativno dejstvo na epitel oka.

4. Imam suprotnu situaciju od suvih očiju – peckanje i suzenje očiju. Može li mi OCUhyl C pomoći?

Da, zapravo, previše suzne oči su takođe znak sindroma suvog oka, ali sa različitim manifestacijama. Suzni film se sastoji od 3 sloja, sloja sluzi, vodenog sloja i lipidnog sloja. Kada lipidni sloj nije dovoljno stvoren (kroz Meibomove žlezde), reflektovana reakcija oka je stvaranje više suza a one ne mogu da ostanu u očima, zbog nedostatka lipidnog sloja.
Hijaluronska kiselina vezuje vodu i zadržava je u očima, tako da OCUhyl C pomaže kod ove vrste problema.

5. Može li se koristiti kao veštačka suza posle operacije?

Da, OCUhyl C se može koristiti i često se preporučuje za upotrebu nakon operacije, zbog svojih zaštitnih svojstava površine oka.

6. Može li se OCUhyl C koristiti kao veštačke suze za kontaktna sočiva?

Da, OCUhyl C je pogodan za osobe koje nose kontaktna sočiva, jer ne sadrži nikakve konzervanse i veoma je nežan za oči.

7. Da li OCUhyl C sadrži konzervanse?

Ne, OCUhyl C su veštačke suze kompletno bez konzervansa. Poseduje specijalno dizajniranu bocu sa sistemom koji sprečava da vazduh dođe u bilo kakav kontakt sa proizvodom unutar boce – pa se na taj način sprečava bakterijska kontaminacija i kvarenje proizvoda.

8. Imam glaukom i koristim kapi za oči kao svakodnevnu terapiju. Mogu li da koristim i OCUhyl C?

Da, OCUhyl C se može koristiti sa drugom terapijom, posebno sa terapijom glaukoma, jedini uslov je da se sačeka najmanje 5 minuta između davanja različitih proizvoda.